Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die

Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die
Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem SF Food Wars-Konkurs Pie or Die może być tylko deserem, którego szukasz. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, mąkę z maranty, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubi to Południowe danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Angus Barn Chocolate Chess Pie, Świeże Ciasto Z Jeżynami, oraz Ciasto cytrynowe z kompot jeżyn dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać ciasto curst wkładając 1 1/2 szklanki mąki AP i 1/2 szklanki mączki migdałowej do robota kuchennego z solą, cukrem. Kilka razy zmiksować, a następnie dodać masło (pokrojone w 1/4 kawałka) i smalec lub skracać pokrojone na 4 kawałki. Przetworzyć mieszaninę, aż bryła ciasta / pasty zacznie tworzyć się około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
SmalecSmalec
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Dodaj resztę 1 szklanki mąki AP do mieszaniny i pulsować kilka razy, aby rozbić ciasto. Jeśli ciasto jest nadal zbite, otwórz procesor i rozbij go trochę palcami lub widelcem, a następnie pulsuj jeszcze kilka razy. Chcesz, żeby mieszanka wyglądała jak twarożkowe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarchlemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch2(zima)arrowroot flour or cornstarcharrowroot flour or cornstarch3egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarchegg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch115Orzechy dowolne (posiekane)1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold water1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold water350Orzechy dowolne (posiekane)1/2 cups of unbleached AP flour1/2 cup (65 g) almond meal or almond flour1 teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup (115 g) leaf lard (see note) or trans-free short1/2 cups of unbleached AP flour1/2 cup (65 g) almond meal or almond flour1 teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup (115 g) leaf lard (see note) or trans-free short596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(75 g) white granulated sugar, divided3 egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch(75 g) white granulated sugar, divided3 egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch75Orzechy dowolne (posiekane)cups blackberries (fresh or frozen – picked over and any moldy one discarded)1/4 cup plus 2 tablespoon white granulated sugar, divided3 egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarchcups blackberries (fresh or frozen – picked over and any moldy one discarded)1/4 cup plus 2 tablespoon white granulated sugar, divided3 egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch65Orzechy dowolne (posiekane)1/2 cup almond meal or almond flour1 teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup (115 g) leaf lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice co1/2 cup almond meal or almond flour1 teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup (115 g) leaf lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice co115Orzechy dowolne (posiekane)teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold waterteaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold water115Orzechy dowolne (posiekane)tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold watertablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold water596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonslemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwhole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonswhole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(115 g or 1 stick) unsalted butter at room temperature5 large eggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons(115 g or 1 stick) unsalted butter at room temperature5 large eggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonscream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonscornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons11 funt cukinii,vanilla extractZest from three medium lemonsvanilla extractZest from three medium lemons2(zima)grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonsgrain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons5largeseggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonseggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons1( bakłażany)Zest from three lemonsZest from three lemons400Orzechy dowolne (posiekane)cups white granulated sugar1/2 cup (115 g or 1 stick) unsalted butter at room temperature5 large eggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest frocups white granulated sugar1/2 cup (115 g or 1 stick) unsalted butter at room temperature5 large eggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest fro796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkihoney1/3 cup fresh squeezed orange juice1 tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orangehoney1/3 cup fresh squeezed orange juice1 tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifresh squeezed orange juice1 tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about 1 Tbsfresh squeezed orange juice1 tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about 1 Tbs1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)zest of 1 medium orange (aboutzest of 1 medium orange (about1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (abouttablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiice cold vodka1/3 cup ice cold waterice cold vodka1/3 cup ice cold water796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilodowata wodalodowata woda

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Karthauserhof Karthauserhofberg Riesling Kabinett z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Karthauserhof Karthauserhofberg Riesling Kabinett
Karthauserhof Karthauserhofberg Riesling Kabinett
Zapach coś yeasty, bardzo świeże z wyraźnym akcentem czerwonych owoców, zwłaszcza malin. Elegancki, łatwy do tańca gabinet z delikatnym mineralnym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn