Bittersweet Mocha-Pecan Roll
Słodko-gorzka bułka Mocha-Pecan może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, krem z kamienia nazębnego, natychmiastowe espresso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Bittersweet Chocolate Pecan Pie, Nie Bake Przepis Na Rolkę Mocha, oraz Zdrowa Cynamonowa Rolka Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połącz mleczną czekoladę i ESPRESSO instant. W rondlu podgrzej śmietanę.
Wlać śmietanę na czekoladę; odstawić do rozpuszczenia, a następnie ubijać aż do wymieszania. Przechowywać w lodówce kremu mocha do zimna, o 2 godziny.
Spryskaj 12-na-16-calową galaretkę w sprayu z olejem roślinnym. Spód wyłożyć papierem do pieczenia i spryskać papierem.
Rozłóż orzechy pekan na talerzu ciasta i piec przez 7 minut, lub do złotego koloru.
Niech ostygnie całkowicie. W robocie kuchennym, pulsować pekan z mąki, aż drobno zmielone.
Włożyć słodko-gorzką czekoladę i masło do żaroodpornej miski; ustawić miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody i mieszać do rozpuszczenia. Z ognia ubić żółtka, 1/3 szklanki cukru i sól.
W dużej misce ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż się spieni. Beat z dużą prędkością, aż miękkie szczyty tworzą. Powoli ubić w pozostałej 1/3 szklanki cukru, aż białka będą jędrne i błyszczące. Złóż jedną czwartą białek do czekolady; złóż czekoladę i orzechy pekan do pozostałych białek, aż nie pozostaną smugi.
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni i piec przez 9 minut, lub do sprężystego.
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku.
Posadź nóż wokół krawędzi patelni. Mocno odkurzyć ciasto z proszku kakaowego i przykryć arkuszem folii.
Umieść deskę do krojenia nad ciastem i odwróć go; usuń patelnię i pergamin.
Ubij schłodzony krem mocha z dużą prędkością, aż będzie jędrny i utrzyma swój kształt.
Krem rozprowadzić równomiernie na cieście. Zaczynając od długiego boku, zwiń ciasto tak ciasno, jak to możliwe, używając folii jako prowadnicy. Szczelnie owinąć rolkę ciasta w folię i wsunąć ją na deskę do krojenia. Przechowywać w lodówce do firmy, o 2 godziny. Rozpakuj ciasto i polej więcej kakao. Ostrożnie wsuń na długi talerz i polej cukrem cukierniczym.
Pokroić w plasterki; podawać.