Biszkopt Na Parze (Sojowy Zing Dan Gow)
Gotowany na parze biszkopt (sojowy Zing Dan Gow) może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, jajka, białko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Biszkopt Chiński (Pieczony, Nie Gotowany Na Parze), Biszkopt z syropem cytrynowo-waniliowym, oraz Gotowany na parze biszkopt waniliowy z sosem z toffi i kremem.
Instrukcje
Linia dolnej 8-calowej okrągłej patelni do ciasta(z 2-do 3-in.- wysokie boki) z pergaminem gotującym ciętym w celu dopasowania. Jeśli patelnia ma zdejmowaną obręcz, owinąć Na Zewnątrz folią, aby zapobiec przedostawaniu się wody.
W dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić całe jaja, białko jaja i cukier, aż gruby i bladożółty, 4 do 5 protokół. Wymieszać wanilią. W małej misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia, aż się zmiksujesz. Za pomocą trzepaczki złóż mieszankę mąki na mieszankę jajeczną, aż do równomiernego wymieszania. Zeskrobać ciasto na patelnię. Dotknij lekko pan na powierzchni roboczej, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Ustaw okrągły stojak (stojak na ciasto, kosz na parownik, zdejmowana obręcz z patelni na ciasto lub pusty 2-in.- wysokie puszki z wyciętymi końcami) w 12-do 14-calowym parowcu, 14-calowym woku lub 12-calowej patelni (z co najmniej 2-calowym- wysokie boki; parowiec powinien być wystarczająco szeroki, aby pomieścić patelnię ciasta bez dotykania boków).
Wlać wodę do parownika do około 1/2 cala poniżej górnej części stojaka. Przykryć parowiec i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Umieść ciasto na stojaku i przykryj parowiec (jeśli pokrywa nie pasuje do ciasta, parowiec namiotowy z dużym kawałkiem folii, uszczelniając go wokół krawędzi, aby para nie mogła uciec); zmniejszyć ciepło do medium i pary, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 20 do 25 minut. W razie potrzeby dodaj więcej wrzącej wody, aby utrzymać poziom.
Szybko i ostrożnie zdejmij pokrywę, aby skroplona para nie kapała na ciasto.
Wyjąć ciasto z parownika.
Uruchom nóż między ciastem a obręczą patelni, aby poluzować boki. Odwróć na stojaku, usunąć patelnię i pergamin, i odwrócić ponownie na innym stojaku.
Niech ciasto ostygnie co najmniej 10 minut. Ząbkowanym nożem pokrój ciasto na diamenty lub kliny.
Podawać na ciepło lub chłodno.