Biszkopt Czekoladowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego biszkoptu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać Bittersweet Chocolate chips, vanillan extract, naturalny kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Biszkopt Czekoladowy, Biszkopt Czekoladowy, oraz Biszkopt z kremem i czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. ułóż dno metalowej patelni do pieczenia 13x9x2" papierem do pieczenia. Papier maślany i boki patelni; kurz proszkiem kakaowym, wyjmując nadmiar. Przesiać mąkę i pozostałą 1/4 szklanki kakao w proszku przez sito o drobnych oczkach do małej miski. Powtórzyć przesiewanie jeszcze 2 razy. Odstawić mieszankę mąki na bok.Rozbij 2 jajka w dużej głębokiej misce. Pozostałe 2 jajka oddzielić, dodać żółtka do miski z pełnymi jajkami i umieścić białka w średnio głębokiej misce. Odstaw białka na bok.
Używając miksera elektrycznego, ubijaj całe jajka i żółtka na małej prędkości przez 1 minutę. Zwiększyć prędkość do średniej; stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru. Beat aż mieszanina jest gęsta i blada, o 3 protokół. Beat in vanilla.
Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka do uzyskania piany.
Posypać 1 łyżeczką cukru. Kontynuuj bicie, aż utworzą się miękkie szczyty, około 1 minuty.
Posyp pozostałe 5 łyżeczek cukru i ubijaj, aż beza będzie gęsta i błyszcząca, około 30 sekund.
Za pomocą gumowej szpatułki złóż połowę bezy na mieszankę jajeczną. Przesiać połowę suchych składników na ciasto i złożyć, aż tylko mieszane. Powtórzyć z pozostałą bezą i suchymi składnikami.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię, rozprowadzając równomiernie na krawędziach.
Piec do momentu, aż ciasto wróci po delikatnym naciśnięciu opuszkami palców, 10-12 minut.
Niech ciasto ostygnie w patelni na stojaku z drutu. Uruchom nóż po bokach patelni, aby uwolnić ciasto.
Umieść deskę do krojenia na patelni. Odwrócić ciasto na pokładzie; usunąć patelnię. Ostrożnie obrać pergamin. Za pomocą ząbkowanego noża przycinaj krawędzie, aby utworzyć równą warstwę.
Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu.
Wyjąć z ognia; dodać wiórki czekoladowe i mieszać, aż polewa będzie gładka i błyszcząca.
Odstawić do ostygnięcia lekko zgęstnieć, około 15 minut.
Za pomocą szpatułki przesuniętej rozprowadzić połowę lukru na środku ciasta; równomiernie wygładzić na krawędziach.
Ciasto pokroić w poprzek na 3 kawałki. Ułóż kawałki, aby utworzyć 3 warstwy.
Rozłóż pozostałą lukier na bokach ciasta. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.