Empanadas z tuńczykiem i zielonymi oliwkami
Przepis Tunan i zielone oliwkowe Empanadas może zaspokoić Europejskie pragnienie w przybliżeniu 2 godziny i 30 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 10g białka, oraz 33g tłuszczu. Mieszanka mleka, tuńczyka, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Przepis na sałatkę z tuńczyka, oliwek, awokado i zielonej fasoli, Włoska sałatka z tuńczykiem, zieloną oliwką i mandarynką na grillowanym chlebie, oraz Empanadas z wołowiną i oliwą.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Dodać cebulę i liść laurowy i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 12 protokół.
Dodaj pomidory i pimentn i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 10 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić. Wyrzucić liść laurowy.
W misce, lekko rozbić tuńczyka.
Dodać oliwki, posiekane jajko i natkę pietruszki i wymieszać z mieszanką pomidorowo-cebulową. Doprawić solą i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, o 30 protokół.
Rozłóż arkusze ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej. Używając krajalnicy do ciastek o średnicy 4,5 cala, pokrój ciasto na 12 rund. Używając wałka do ciasta, lekko rozwałkuj każdą rundę do średnicy 5 cali.
Łyżka 2 łyżki nadzienia z tuńczyka na 1 stronie każdego ciasta okrągłego. Złożyć ciasto na nadzienie i docisnąć krawędzie, aby ozdobnie uszczelnić palcami widelca.
Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem i ustawić 6 empanadas na każdym arkuszu. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, lub do schłodzenia.
Rozgrzej piekarnik do 400 i umieść 2 Stojaki na środku. W małej misce ubić jajko z mlekiem. Lekko posmarować empanadas z myjką jajeczną.
Piec przez 30 minut, lub aż empanadas są głębokie złoty kolor.
Ostudzić przez 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.