Biszkopt Cytrynowy Paschalny
Pascha Lemon biszkopt może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 268 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką jajka, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Biszkopt Kakaowy Pascha, Biszkopt Czekoladowy Pascha, oraz Biszkopt Paschalny Z Jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj 10-calową patelnię z anielskim jedzeniem.
Żółtka ubić do miski miksera elektrycznego, aż się spieni. Stopniowo dodawać cukier aż do całkowitego włączenia. Ubić sok pomarańczowy, skórkę cytrynową i skórkę pomarańczową. Mąkę ziemniaczaną i ciasto Maca przesiać razem w misce; delikatnie wymieszać z mieszaniną żółtka.
Białka ubić w misce z solą za pomocą miksera elektrycznego na dużej prędkości, aż sztywne i błyszczące. Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć 1/3 ubitego białka do mieszaniny żółtka. Delikatnie przeprowadź szpatułkę przez środek mieszaniny, a następnie po bokach miski, powtarzając aż do pełnego włączenia.
Dodać pozostałe białka, składając aż tylko włączone. Delikatnie wlać ciasto do przygotowanej patelni angel food cake.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto jest ustawione i lekko rumiane, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika, odwrócić patelnię i ostudzić całkowicie przed wyjęciem ciasta z patelni.