Biszkopt cytrynowy II
Lemon Sponge Pie II może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 10 porcji, każda zawiera 948 kalorii , 13 g białka i 50 g tłuszczu . Za 2,16 USD za porcję przepis ten pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mleko, białka jaj, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ocenę 0% w serwisie SpongeCal . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Vintage Project: Strawberry Sponge Pie , Chocolate Sponge Cake i Banana Sponge Cake .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
W dużej misce wymieszaj cukier, skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj roztopione masło lub margarynę i żółtka jaj.
Wymieszaj z mąką. Powoli wlewaj mleko, cały czas mieszając.
Mieszaj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
W średniej wielkości szklanej lub metalowej misce ubij białka jajek, aż utworzą się miękkie szczyty. Wymieszaj z mieszanką mleczną.
Wlać masę do formy na ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 25–30 minut, aż wierzch się zarumieni.