Biryani Warzywne

Biryani Warzywne
Warzywo Biryani wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka imbiru pasta czosnkowa, groch, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj warzywo biryani, jak zrobić warzywo Dum biryani, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz Biryani Warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Stopić ghee w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać cebulę, i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół. Wymieszaj nasiona kminku, laskę cynamonu i ziarna pieprzu; gotuj, aż przyprawy będą pachnące, a nasiona kminku zaczną pękać, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Nasiona KminkuNasiona Kminku
PieprzPieprz
PrzyprawyPrzyprawy
CebulaCebula
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Wymieszaj pastę imbirową z czosnkiem, pomidorami i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, i gotować, aż woda wyparuje, o 5 protokół. Wymieszać z groszkiem, marchewką i ziemniakami. Doprawić bulionem z kurczaka, solą, czerwonym chile, czarnym pieprzem, garam masala i kurkumą. Dobrze wymieszać, następnie przykryć i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
Bulion Z KurczakaBulion Z Kurczaka
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Garam MasalaGaram Masala
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
PomidorPomidor
KurkumaKurkuma
MarchewMarchew
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
GrochGroch
SólSól
4
Wlać 4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Po zagotowaniu wymieszać ryż basmati, zmniejszyć ogień do medium, odzyskać i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować, aż ryż zmięknie, 10 do 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
WodaWoda
RyżRyż

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn