Warzywo Biryani wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka imbiru pasta czosnkowa, groch, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj warzywo biryani, jak zrobić warzywo Dum biryani, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz Biryani Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Stopić ghee w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodać cebulę, i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół. Wymieszaj nasiona kminku, laskę cynamonu i ziarna pieprzu; gotuj, aż przyprawy będą pachnące, a nasiona kminku zaczną pękać, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Nasiona Kminku
Pieprz
Przyprawy
Cebula
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Wymieszaj pastę imbirową z czosnkiem, pomidorami i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, i gotować, aż woda wyparuje, o 5 protokół. Wymieszać z groszkiem, marchewką i ziemniakami. Doprawić bulionem z kurczaka, solą, czerwonym chile, czarnym pieprzem, garam masala i kurkumą. Dobrze wymieszać, następnie przykryć i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa Imbirowa
Bulion Z Kurczaka
Pieprz Czarny
Garam Masala
Czerwona Papryka Chili
Pomidor
Kurkuma
Marchew
Ziemniak
Woda
Groch
Sól
4
Wlać 4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Po zagotowaniu wymieszać ryż basmati, zmniejszyć ogień do medium, odzyskać i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować, aż ryż zmięknie, 10 do 15 minut więcej.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.