Biryani Warzywne
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich receptur, więc dać Biryani warzyw spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cebulę, masło, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj warzywo biryani, jak zrobić warzywo Dum biryani, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz Biryani Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż opłukać i namoczyć przez 30 minut; odcedzić.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Saute nasiona kminku i goździki przez mniej niż 1 minutę.
Podsmażyć cebulę, stale mieszając, aż zbrązowieje. Mieszamy ryż i smażymy przez około 1 minutę, mieszając. Wymieszać w wodzie, soli, garam masala, chili w proszku i warzyw. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub aż cała woda zostanie wchłonięta. Puch widelcem i przed podaniem wymieszać z masłem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.