Need a danie główne bezglutenowe? Bibimbop może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 808 kalorii, 24g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju sezamowego, czosnek, julienne-cut marchew, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 6 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bibimbop (Mieszanka ryżowo-warzywna) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokroić tofu na 3/4-Cal-grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Umieścić Tofu w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
3
Odstawić 30 minut, naciskając od czasu do czasu.
4
Połącz 1/3 szklanki wody, ocet, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki czosnku, 1/2 łyżeczki imbiru i pokruszoną czerwoną paprykę w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Ocet
Czosnek
Imbir
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodaj marchewkę i usuń z ognia; odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
6
Drenaż.
7
Wyjąć Tofu z ręczników papierowych; pokroić w kostkę 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
8
Miejsce tofu w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Połączyć pozostałe 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki czosnku, pozostałe 1/2 łyżeczki imbiru, sos sojowy i 1 łyżkę oleju, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Dodaj 1 łyżka mieszanki sosu sojowego do tofu; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
11
Odstawić na 15 minut.
12
Rozgrzać 10-calową patelnię żeliwną na dużym ogniu przez 4 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodać 1 łyżkę oleju sezamowego; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
14
Dodać ryż do patelni w jednej warstwie; gotować 1 minutę (nie mieszać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Wyjąć z ognia; odstawić na 20 minut.
16
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Dodaj 1 łyżeczkę oleju; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
18
Dodaj 1 1/2 mieszanki sosu sojowego łyżeczki i kiełki fasoli na patelnię; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Sos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
19
Usuń kiełki z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
20
Dodaj 1 łyżeczkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
21
Dodać grzyby do patelni; smażyć 2 protokół. Wymieszać w 1 1/2 mieszanki sosu sojowego łyżeczki; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
22
Grzyby wyjąć z patelni; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
23
Dodaj 2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
24
Dodaj tofu na patelnię; smażyć 7 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
25
Wyjmij Tofu z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
26
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
27
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka czosnku i pozostałe 1 mieszanka sos sojowy łyżka; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Czosnek
28
Dodaj szpinak na patelnię; smażyć 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
29
Wyjąć szpinak z patelni; ogrzać. Zmniejszyć ciepło do średniego. Roztopić masło na patelni. Jajka rozbić na patelni; gotować 4 minuty lub aż białka są ustawione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Masło
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
30
Zdjąć z ognia.
31
Umieść 3/4 szklanki ryżu w każdej z 4 płytkich misek. Top każdej porcji równomiernie z marchwi, kiełki, grzyby, tofu, i szpinak. Wierzch każdej porcji z 1 jajkiem i 1 łyżeczką pasty chili.