Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Białe wino Funt ciasto spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wino, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto czekoladowo-maślane z Porto, Wiśnie w syropie winnym z grzankami, oraz Tort Czarno-biały dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Spryskaj karbowaną patelnię z rurką (np. Bundt®) sprayem do gotowania i lekko zalej mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
Wymieszać ciasto, wymieszać budyń, 1/4 szklanki białego cukru, brązowego cukru i cynamonu razem w misce. Ubij olej roślinny, wodę, 1/2 szklanki białego wina i jajka na mieszankę mąki za pomocą elektrycznego miksera, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Brązowy Cukier
Ciasto Mix
Cukier Granulowany
Wino Białe
Cynamon
Mąka Uniwersalna
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta, około 1 godziny. Fajne ciasto na patelni na stojaku drucianym, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
5
1/2 szklanki białego cukru, masła, 1/4 szklanki białego wina Połącz w rondlu natychmiast po wyjęciu ciasta z piekarnika. Gotować mieszaninę cukru, stale mieszając, na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i masło stopi, 3 do 5 minut. Łyżka 1/2 glazury na ciasto, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Wino Białe
Masło
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
6
Odwróć schłodzone ciasto na talerzu ciasta i łyżką pozostałą glazurę na wierzchu ciasta. Pozostawić ciasto do wchłonięcia glazury, około 15 minut. Ciasto z cukrem cukierniczym.