Ciasto Z Kremem Kokosowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z kremem kokosowym. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 10g białka, oraz 37 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pół na pół, mąka, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ciasto Z Kremem Kokosowym, Ciasto Kokosowe Bez Gotowania, oraz Krem Kokosowy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę i sól.
Pokrój 6 łyżek masła w 1/2 cala kostkę, a następnie zmiksuj na mąkę opuszkami palców lub blenderem do ciast, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Kolejne 6 łyżek masła pokroić w 1/2 cala kostki, następnie zmiksować w mąkę w ten sam sposób, aż mieszanina ma małe (mniej więcej wielkości grochu) grudki masła.
Skropić równomiernie 4 łyżkami lodowatej wody i delikatnie mieszać widelcem do włączenia. Ściśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając, aż się włączy, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracować mieszaniny, lub ciasto będzie trudne.) Zebrać ciasto do kulki w misce, a następnie spłaszczyć w 5-calowy kwadrat na arkuszu papieru woskowego. Owinąć ciasto w papier woskowy i schłodzić 30 minut.
Pozostałe 3 łyżki masła pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Rozwałkuj ciasto na mące za pomocą wałka do ciasta z mąką na prostokąt o wymiarach 13 na 11 cali (Grubość 1/3 cala). Ułóż ciasto z krótkim bokiem najbliżej Ciebie i umieścić plastry masła równomiernie na cieście, a następnie złożyć ciasto na trzecie jak literę: dolną trzecią w górę i górną trzecią w dół na cieście.
Obróć ciasto tak, aby krótki bok był najbliżej Ciebie i ponownie rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 13 na 11 cali (Grubość 1/3 cala), a następnie ponownie złóż ciasto na trzecie jak literę.
Zmyć nadmiar mąki, następnie owinąć ciasto w papier woskowy i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na szorstki 16-calowy kwadrat, a następnie dopasuj do 10-calowej (6-filiżanki) szklanej płytki ciasta. Przyciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1-calowy zwis, a następnie złożyć zwis Pod, aby utworzyć krawędź (pieczona skorupa nie będzie zawierała zagniatania). Linia Pie powłoki z folii i wypełnić ciężarami pie.
Piec w środku piekarnika, aż krawędź ciasta jest ustawiona i blady złoty, 17 do 20 minut.
Ostrożnie usuń folię i ciężarki, a następnie nakłuj widelcem dno i bok skorupy ciasta.
Piec, kłując ponownie, jeśli tworzą się duże kieszenie powietrzne, aż skorupa ciasta będzie złota, o 15 minut więcej. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Jajka ubić w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż dobrze się połączą. Ubić w cukrze, mleku, pół na pół, wanilii i soli, a następnie wymieszać z płatkami kokosowymi.
Wlać krem do gorącej skorupki ciasta i przykryć krawędź ciasta tarczą lub folią (aby zapobiec przerobieniu).
Piec w środku piekarnika, aż krem jest ustawiony 2 cale od krawędzi, ale nadal jiggles lekko w środku, 30 do 40 minut. (Pozostawić piekarnik włączony.) Fajne ciasto całkowicie na stojaku, około 1 1/2 godziny.
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Rozłóż wiórki kokosowe na płytkiej patelni do pieczenia i piecz na środku piekarnika, mieszając raz, aż blady złoty, około 5 minut(obserwuj uważnie, ponieważ kokos łatwo się pali). Schłodzić w patelni na stelażu.
Tuż przed podaniem, ubij śmietanę z cukrem i wanilią w misce z oczyszczonymi ubijakami na średniej prędkości, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty.
Krem rozprowadzić na cieście i posypać prażonym kokosem.
* Ciasto można schłodzić, dobrze zapakować w folię, do 1 dnia.