Białe Chili
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz amerykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić białe Chili w domu. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 15g tłuszczu i w sumie 358 kalorii. Za 2,06 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 8. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis od Allrecipes wymaga wielkiej fasoli Północnej, ziaren kukurydzy, salsy i wody. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Podobne przepisy to 9th Annual Chili Contest: Entry - Cajun White Chicken Chili, 10th Annual Chili Contest: Entry-Weeknight White Chicken Chili, oraz 9th Annual Chili Contest: Entry - White Chicken Chili.
Instrukcje
W dużym garnku lub rondlu połącz zrumienionego indyka, salsę, kukurydzę, wodę, fasolę i ser. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż ser się rozpuści, a chili będzie gorące.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Białe Chili działa naprawdę dobrze z Cava, Shiraz i Grenache. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Sangre de Toro Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
![Sangre de Toro Cava]()
Sangre de Toro Cava
Jasnożółty z drobnym i trwałym perlage. Intensywny. Aromaty kwiatów i świeżych owoców w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Piękny jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.