Biała czekolada marakuja z sosem jagodowo-miętowym i kremem kokosowym
Ten przepis służy 4. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 636 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, żółtka jaj, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta cytrynowo-kokosowa z kremem z marakui, Opera Morelowa, Marakuja I Biała Czekolada, oraz Ciasto jogurtowe z marakui z białą czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W suchej metalowej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą rozpuść białą czekoladę.
Zdjąć z ognia i dodać miąższ marakui, śmietanę i sól i wymieszać, aby połączyć. Powoli i ostrożnie dodajemy żółtka, mieszając do połączenia.
Umieść miskę na patelni z ledwo gotującej się wody i ogrzać, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia, przykryć i schłodzić.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozgrzać piekarnik do 204°.
Gdy nadzienie z białej czekolady będzie całkowicie zimne, wykonaj obroty: ułóż krążki ciasta francuskiego na powierzchni roboczej i złóż każdą z nich na pół. Napełnij obroty schłodzonym nadzieniem z białej czekolady i zagniataj krawędzie, aby je zamknąć. (
Krawędzie ciasta posmarować wodą, jeśli to konieczne, aby uszczelnić obroty.)
Przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i piec, przewracając je około połowy czasu pieczenia, aż złoty kolor będzie brązowy, o 20 protokół.
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu połącz jagody, ananas, wodę, sok z cytryny i cukier. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie przez około 3 minuty.
Przenieść do blendera lub robot kuchenny, dodać miętę,i proces do gładkiej.
Przecieru przelać przez sito o drobnych oczkach do miski. Jeśli sos jest bardzo cienki, umieść go w średnim rondlu i gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się do pożądanej konsystencji.
W średniej misce połącz śmietanę z cukrem i ubijaj do uzyskania średnio sztywnych szczytów. Złożyć w kokosie i cynamonie.
Na każdym z 4 talerzy układamy 2 łyżki, polewamy sosem jagodowo-miętowym, a na każdym polewamy obficie kremem kokosowym.