Bezglutenowy Irlandzki Chleb Sodowy
Przepis bezglutenowy Irlandzki chleb sodowy może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 6 godzin i 40 minut. Na 26 centów za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 175 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sodę oczyszczoną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bezglutenowy Irlandzki Chleb Sodowy, Bezmleczny Irlandzki Chleb Sodowy, oraz Wtorek Bezglutenowy: Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°. smarować blachę ciasteczkową ze skracaniem lub sprayem do gotowania.
W średniej misce wymieszaj mieszankę mąki, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową. Wymieszać z rodzynkami; odstawić.
W dużej misce, beat cukier, masło i jajko z mikserem elektrycznym na średniej prędkości o 2 protokół lub do światła i puszyste. Stopniowo mieszaj mieszankę mąki na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Umieścić na powierzchni lekko posypane mieszanką mąki. Zagnieść delikatnie 4 lub 5 razy.
Umieść ciasto na blasze ciastek; wklep w okrąg o grubości około 1 1/2 cala. Ostrym nożem przeciąć X w poprzek bochenka o głębokości około 1/2 cala.
Piec w 232° 5 minut; zmniejszyć ogień do350, i piec 25 minut dłużej lub aż złoty kolor i dno brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Całkowicie schłodzić przed krojeniem, około 4 godzin.
Podawać z masłem i dżemem, w razie potrzeby.