Bezglutenowe i bezcukrowe ciastka ze słodkich ziemniaków, orzechów pekan i imbiru
Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 162 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Przepis ten zachwycił 187 osób. Jeśli masz zmielony imbir, proszek do pieczenia, mąkę pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciastka ze słodkich ziemniaków {bezglutenowe bezmleczne}, Rozjaśniony słodki placek ziemniaczany ze słodką i słoną skórką z orzechów pekan (bezglutenowy, niskowęglowodanowy!), oraz Bezglutenowe słodkie ziemniaki Pecan Brownies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°C (350°F). Lekko zmylić patelnię do pieczenia olejem w sprayu lub wyłożyć papierem do pieczenia lub matą silikonową, a następnie spryskać powierzchnię.
W średniej misce, połączyć mąkę migdałową, mąka pekan, słodzik, proszek do pieczenia, guma ksantanowa, sól, i imbir i ubijać, aż dobrze wymieszane. W dużej misce ubić jajko, słodkie ziemniaki i syrop, aż do całkowitego wymieszania.
Dodać mieszaninę mąki i mieszać dużą łyżką przez 1 do 2 minut, aby sztywne, playdough jak ciasto.
Olej ręce i delikatnie uformować mieszaninę w małe kulki, używając około 1 uncji ciasta na każdą.
Umieść kulki na przygotowanej patelni, rozstaw je w odległości około 3 cali od siebie (aby pozostawić miejsce na naciśnięcie). Gdy wszystkie ciasto jest uformowane w kulki, pocierać trochę oleju na krawędzi pinky stronie dłoni i naciśnij w dół na każdej kuli z naoliwionej części dłoni dwa razy, tworząc kształt krzyżowy i lekko spłaszczając kulki.
Piec 15 minut, następnie obracać i piec około 10 minut, aż złoty kolor i jędrne w dotyku.
Natychmiast przenieść herbatniki do stojaka drucianego do ostygnięcia na 3 minuty. Podzielić i podawać na ciepło.