Bezglutenowe Babeczki Czekoladowe

Bezglutenowe babeczki czekoladowe mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 24 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 126 kalorii, 3 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka, gumy ksantanowej, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 192 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wielu osobom bardzo smakowało to amerykańskie danie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 30% wyniku, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Bezglutenowe babeczki czekoladowe z mąki garbanzo – moje najlepsze jak dotąd bezglutenowe babeczki, Upiorne babeczki kokosowe Spider Web z ganache czekoladowym (wegańskie, bezglutenowe, zbożowe) Beztłuszczowe, bezolejowe) i bezglutenowe, bezmleczne babeczki czekoladowe z cukinią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem dwie formy na muffiny lub wyłóż je papierowymi foremkami do pieczenia.
W średniej misce wymieszaj mąkę ryżową, mąkę jaglaną, kakao, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i gumę ksanatanową. W osobnej dużej misce ubij jajka, cukier, śmietanę, mleko i wanilię. Mieszaj suche składniki, aż będą gładkie. Łyżką nakładaj ciasto do przygotowanych pucharków, równomiernie je dzieląc.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wierzchołki odskoczą po lekkim naciśnięciu, od 20 do 25 minut. Ostudzić na patelni ustawionej na metalowej kratce. Gdy babeczki ostygną, ułóż je na talerzu.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku babeczek czekoladowych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.