Bezglutenowa Czekolada Z Orzechami Laskowymi Dream Torte

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać bezglutenowe czekoladowe orzechów laskowych Dream Torte spróbować. Ten przepis służy 10. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 475 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, mieszankę ciasta diabelskiego, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj No-Bake Vegan & Gluten Free Chocolate Torte, Ciasto czekoladowe bez mąki-niskowęglowodanowe i bezglutenowe, oraz Bez mąki, bezglutenowy tort czekoladowy-wilgotny i lekki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Orzechy laskowe umieścić w jednej warstwie w płytkiej patelni do pieczenia. Toast orzechy laskowe 8 do 10 minut lub do złotego koloru i aromatyczne.
Przenieś gorące orzechy na kilka grubości ręczników papierowych. Rub orzechy laskowe razem, aby usunąć skórki.
Ochłoń. W robocie kuchennym - lub blenderze-pojemniku, zmiel połowę orzechów laskowych drobno. Pozostałe orzechy laskowe posiekać; odstawić.
Obficie nasmarować dno tylko z okrągłej patelni (8 - lub 9-calowej). (Niższa temperatura piekarnika do 163°, jeśli używasz ciemnej lub nieprzywierającej patelni.)
W dużej misce, beat mielone orzechy laskowe, ciasto mix, woda, masło i jajka na niskiej prędkości miksera elektrycznego 30 sekund, następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu.
Piec 43 do 48 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Cool 10 minut; uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi patelni; usuń z patelni do stojaka z drutu. Całkowicie fajne.
W małym, ciężkim rondlu rozgrzać mleko skondensowane i białą czekoladę na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści. Gotować i mieszać na średnim ogniu około 7 do 10 minut dłużej lub tylko do zgęstnienia.
Wyjąć z ognia; ostudzić 10 minut. Wymieszać wanilią.
Pokrój schłodzone ciasto na pół poziomo.
Ułożyć dolną warstwę, pokroić bok na talerzu; rozłożyć połowę mieszanki białej czekolady na cieście; posypać połową posiekanych orzechów laskowych. Wierzch z pozostałą połową ciasta, ściąć bok w dół.
Rozłóż pozostałą mieszaninę białej czekolady na wierzchu (niektóre mogą spływać z boku).
Posypać pozostałymi orzechami laskowymi. Przechowywać w lodówce pozostałe ciasto.