Beza Czekoladowa
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, beza czekoladowa może być świetnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i przyjaznym dla map żywności. Ten przepis zawiera 48 porcji i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 61 kalorii. Ten przepis polubiło 60 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Allrecipes wymaga białek jaj, cukru, octu destylowanego i ekstraktu waniliowego. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżeczkowy wynoszący 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasteczka bezowe z kawałkami czekolady, Batoniki bezowe z kawałkami czekolady i Ciasteczka bezowe z kawałkami czekolady.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Natłuszczamy blachy do pieczenia lub wykładamy je papierem pergaminowym.
W średniej misce ubij białka na puszystą pianę. Stopniowo dodawaj cukier, ocet i wanilię, ubijając na sztywną pianę. Włóż kawałki czekolady. Nakładać łyżkami na przygotowane arkusze ciasteczek.
Piec przez 20 do 25 minut w nagrzanym piekarniku, aż ciasteczka będą suche.