Bez Mess Steak Fajitas
No-Mess Steak Fajitas jest bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 497 kalorii, 34g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka kolendry, papryka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fajitas de Carne (stek Fajitas), Steak Fajitas, oraz Steak Fajitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników i 1/4 łyżeczki soli w małej misce, mieszając trzepaczką; wlej do dużej plastikowej torebki.
Dodaj stek, papryka, i cebula; uszczelnić worek, i marynować w lodówce co najmniej 6 godzin, obracając worek od czasu do czasu.
Przenieść mieszaninę steków do wytrzymałej torby foliowej, która została pokryta sprayem do gotowania.
Umieść torebkę na szalce z galaretką lub blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 450 przez 40 minut.
Aby służyć, ostrożnie wyciąć szczelinę w worku.
Posypać mieszaninę stek równomiernie z pozostałych 1/4 łyżeczki soli i kolendry; wrzucić dobrze. Podzielić mieszaninę równomiernie między tortille mąki.
Podawać z beztłuszczową śmietaną, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah