Bengaladumpa Vepudu (Smażone Ziemniaki)

Bengaladumpa Vepudu (Smażone Ziemniaki)
Bengaladumpa Vepudu (Potato Stir-Fry) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej do gotowania, mielony pieprz, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wołowina i kapusta Stir Fry, Stek Sezamowy Stir Fry, oraz Stir-Fry z wołowiną i brokułami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni. Smażyć Suszone czerwone papryki chile, nasiona kminku, urad dal i nasiona gorczycy w gorącym oleju, aż nasiona zaczną się rozpryskiwać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Czerwona Papryka ChiliSuszona Czerwona Papryka Chili
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Urad DalUrad Dal
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj liście curry i kontynuować gotowanie kolejne 30 sekund. Ziemniaki wymieszać z mieszaniną. Doprawić solą. Gotować i mieszać, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
ZiemniakZiemniak
SólSól
3
Posypać czerwoną paprykę i kminek w proszku na ziemniaki; gotować kolejne 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
ZiemniakZiemniak

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn