Bengaladumpa Vepudu (Smażone Ziemniaki)
Bengaladumpa Vepudu (Potato Stir-Fry) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej do gotowania, mielony pieprz, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wołowina i kapusta Stir Fry, Stek Sezamowy Stir Fry, oraz Stir-Fry z wołowiną i brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni. Smażyć Suszone czerwone papryki chile, nasiona kminku, urad dal i nasiona gorczycy w gorącym oleju, aż nasiona zaczną się rozpryskiwać.
Dodaj liście curry i kontynuować gotowanie kolejne 30 sekund. Ziemniaki wymieszać z mieszaniną. Doprawić solą. Gotować i mieszać, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Posypać czerwoną paprykę i kminek w proszku na ziemniaki; gotować kolejne 2 do 3 protokół.