Bellini Jam

Bellini Jam
Bellini Jam może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. Ten przepis jest lubiany przez 227 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, przyzwoitej jakości szampana, soku od 1 do 2 cytryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem Wiśniowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść małą płytkę w zamrażarce, aby później przetestować dżem pod kątem odpowiedniej grubości. Sterylizuj słoiki i pokrywki. W robocie kuchennym pulsuj brzoskwinie, aż zostaną dobrze posiekane, około pięciu lub sześciu 1-sekundowych impulsów. Jeśli wolisz grubszy dżem, możesz posiekać owoce na grubszą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Wlać owoce do głębokiego, grubodennego garnka. Wymieszać z szampanem i 1/4 szklanki białego cukru. Przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników)Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników)
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj pozostały cukier, sól, sok z cytryny i masło. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż owoce zaczną bąbelkować i pluć. Użyj skimmera, aby odcedzić każdą tworzącą się pianę. Gotować przez około 20-25 minut, często mieszając, aby owoce nie przyklejały się do dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Zacznij testować dżem pod kątem doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
5
Rozłóż 1/2 łyżeczki ugotowanych owoców na zimnym talerzu i włóż z powrotem do zamrażarki. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palcem przez owoc. Powinna być wystarczająco gruba, aby utrzymać ścieżkę, gdy przejdziesz przez nią palcem. Jeśli chcesz grubszego dżemu, umieść talerz z powrotem w zamrażarce i gotuj owoce przez kolejne 4 minuty i ponownie przetestuj. Powtarzaj aż do uzyskania pożądanej grubości, ale uważaj na zbyt długie gotowanie lub zmienisz smak dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
DżemDżem
6
Wyjmij garnek z ognia i użyj łyżki, aby usunąć pianę z powierzchni owoców. Kadzi dżem do sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/2 cala nadproża i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut. Nieotwarte słoiki będą przechowywać w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy. Otwarty dżem należy przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn