Beet Consommé
Consommé z buraków może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka soli, buraki bez zieleni, koperek plus 2 łyżki koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Schłodzone truskawkowo-buraczane Consommé z olejem chrzanowym, Groch Consommé z miętą, oraz Rice Consomme.
Instrukcje
Buraki gotować, pod przykryciem, w wodzie (4 ćwiartki) w garnku 6-do 8-ćwiartkowym na umiarkowanym ogniu do miękkości, około 40 minut.
Buraki przełożyć łyżką szczelinową na talerz, aby lekko ostygły, rezerwując wodę do gotowania. Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, zdejmij Skórki.
1 buraka pokroić w 1/4 cala kostki i rezerwy do dekoracji.
Pokrój Pozostałe buraki na 1/2 cala i wróć do płynu do gotowania w garnku.
Dodaj indyka, marchew, seler, cebulę, czosnek, gałązki koperku, liść laurowy, sól i pieprz i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, 1 1/2 do 2 godzin.
Wlać zupę przez zwilżone sito wyłożone gazą umieszczoną w 3-litrowym ciężkim rondlu, odrzucając ciała stałe. Odmierz zupę: jeśli jest więcej niż 6 filiżanek, gotuj w oczyszczonym garnku do zmniejszenia; jeśli jest mniej, dodaj wystarczającą ilość wody do całkowitego 6 filiżanek.
Odtłuścić tłuszcz z consommé, następnie dodać sok z cytryny i cukier i podgrzewać do gorąca.
Pokrojone w kostkę buraki i posiekany koperek podzielić na 8 płytkich talerzy zupy i chochli consomm na wierzchu.
Consommé, bez pokrojonych w kostkę buraków i posiekanego koperku, można zrobić 1 tydzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.