Wołowina-Bomba-Bourguignon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1085 kalorii, 60g białka, oraz 73g tłuszczu. Na 8,82 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać stek rib-eye, czosnek, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W niemetalicznej misce, połączyć 3/4 szklanki czerwonego wina, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki pieprzu i 2 łyżki sosu Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
3
Dodaj stek rib-eye i niech marynować przez 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Ribeye
4
Gotować boczek w dużej patelni saute, na średnim małym ogniu, aby powoli renderować tłuszcz. Po chrupkim wyjąć na papierowy ręcznik wyłożony płytką, zastrzegając tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Wyjąć wołowinę z marynaty, osuszyć i dodać do patelni z tłuszczem z boczku. Gotować na średnim ogniu, brązowiejąc mięso ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Mięso wyjąć z patelni, na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodać dodatkowy olej, jeśli to konieczne, do ilości 2 do 3 łyżek całkowitego tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodaj marchew, pasternak i mrożoną cebulę. Gotować, aż cebula są jasnobrązowe, około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina Wieprzowa
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
9
Dodać mąkę do mieszanki warzyw, aby roux. Gdy zasmażka zacznie brązowieć, dodaj czosnek i gotuj przez 2 minuty. Rozpuścić z pozostałym czerwonym winem i wymieszać z bulionem wołowym. Zmniejszyć na średnim ogniu przez 10 minut.