Becel® Kurczak Tikka
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Becel® Chicken Tikkan. Ten przepis daje 4 porcje po 206 kalorii , 27 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 1,5 dolara za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis z Allrecipes wymaga soli, liści kolendry, czosnku i piersi z kurczaka. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 22 minut . Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 54% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chicken Tikka Masalan Indian , Creamy Chicken Tikka Masala i Easy Chicken Tikka Masala .
Instrukcje
W niemetalowej misce wymieszaj kurczaka, sok z cytryny i sól. Schłodź przez 15 minut.
Tymczasem w małej misce wymieszaj pozostałe składniki marynaty.
Zalej kurczaka i mieszaj, aż kurczak będzie dobrze pokryty. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny lub na całą noc.
Przygotuj BBQ (średnio-wysoki ogień) lub rozgrzej brojler do wysokiej temperatury. Nadziej kurczaka na bambusowe szpikulce*, około 4 kawałki kurczaka na kebab. *namocz w wodzie na pół godziny, aby zapobiec przypaleniu.
Za pomocą pędzelka do ciasta posmaruj szaszłyki roztopioną margaryną Becel® Buttery Taste. Grilluj lub piecz, aż będą gotowe. Wyrzuć resztki marynaty.