Batony z tymiankiem cytrynowym
Lemon Thyme Bars to wegetariańska przekąska laktoovo . Ten przepis jest dla 16 osób i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 131 kalorii , 1 g białka i 10 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką masło, sól morską, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz ją zrobić. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 2 godzin i 10 minut . 84 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszony wynik spoonacular wynoszący 0% . Podobne przepisy obejmują Bób z winegretem cytrynowo-tymiankowym , Naleśniki z polenty o zapachu cytryny z syropem z jagód i tymianku oraz Kurczak pieczony z cytryną, czosnkiem i tymiankiem – szybka i łatwa metoda .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika w środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Posmaruj masłem i oprósz mąką szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali.
W małej misce wymieszaj mąkę, tymianek i sól. Odstaw. Używając miksera z końcówką do ubijania, ubij 1 kostkę masła i cukier puder na wysokich obrotach, aż masa będzie lekka i puszysta, około 30 sekund. Wbij sok z cytryny i wanilię. Zmniejsz prędkość do niskiej i stopniowo dodawaj mieszankę mąki. Używając wilgotnych palców, wciśnij ciasto do przygotowanej formy.
Piecz przez 30 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Odstaw do ostygnięcia na 30 minut.
W średniej misce ubij sok z cytryny i cukier puder razem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Nałóż polewę na ostudzony spód. Pozostaw polewę do stwardnienia w temperaturze pokojowej na co najmniej 1 godzinę.
Za pomocą metalowej szpatułki wyjmij ciasto z patelni.
Pokrój na kwadratowe paski o boku 1 1/2 cala i ułóż na półmisku lub przechowuj w szczelnym plastikowym pojemniku w temperaturze pokojowej.