Batony z masłem orzechowym i dżemem
Batony z masłem orzechowym i dżemem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 29 kalorii. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka soli, sody oczyszczonej, dżemu porzeczkowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, Batoniki z masłem orzechowym Reese ' s, oraz Czekolada, Masło Orzechowe, Precel i karmel batony (domowe Take 5 batonów).
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Lekko posmarować 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia.
Aby ciasto: w dużej misce, połączyć mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i soda oczyszczona.
Dodać masło i masło orzechowe, a następnie wymieszać rękami, aż mieszanina tworzy wilgotne okruchy. Rezerwa 1 filiżankę i odstawić. Mocno wcisnąć pozostałą mieszaninę na dno patelni.
Piec na złoty kolor, około 20 minut.
Niech skórka ostygnie lekko podczas przygotowywania nadzienia.
Aby nadzienie: za pomocą tej samej dużej miski, wymieszać masło orzechowe, masło, cukier cukierniczy, wanilia, i sól, aż połączone i gładkie.
Rozłóż na upieczonej skórce. Upuść łyżki dżemu na nadzienie z masła orzechowego, a następnie użyj noża do masła, aby zawirować oba razem. Rozrzuć zarezerwowane okruchy na górze.
Piec, aż okruchy są głębokie złoty kolor i nadzienie jest prawie ustawione, o 25 protokół. Ustaw patelnię na stojaku z drutu, aby ostygła.
Pokroić w kratki jeszcze ciepłe. Całkowicie schłodzić przed podaniem.