Barbeque Chicken Pasagna
Barbeque Chicken Pasagna może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sosu barbeque, ciasto phyllo, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chilis Monterey Chicken-serwuj pierś kurczaka w stylu restauracji z topionym serem i sosem barbeque, Grillowany Kurczak Z Grilla, oraz Barbeque Pulled Chicken.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Kurczak gotować w oleju, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Wymieszać cebulę, zielona papryka, czosnek, i sos barbecue na patelni. Gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie, 5 do 6 protokół.
Wyjąć ciasto phyllo z opakowania i rozwinąć na blasze do pieczenia. Przykryć wilgotnym ręcznikiem kuchennym, aby zapobiec wyschnięciu ciasta. Masło rozpuścić w małym rondelku. Użyj pędzla do ciasta, aby posmarować naczynie do pieczenia 9x13 cali z masłem.
Umieścić 4 arkusze ciasta phyllo w dolnej części przygotowanej patelni; szczotką górę phyllo z masłem.
Rozłóż cienką warstwę mieszanki kurczaka na wierzchu filo; posypać warstwą sera.
Na wierzch sera ułożyć 2 arkusze ciasta filo; posmarować masłem. Kontynuuj układanie mieszanki kurczaka, ser, i masłem phyllo aż mieszanina kurczaka zniknie. Wierzchnią warstwę kurczaka z serem i 2 arkusze ciasta filo, umyć wierzch z masłem, a następnie posypać pozostałym serem i włoską przyprawą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący i bąbelkowy, około 30 do 35 minut.