Bananowy Flan

Bananowy Flan
Bananowy Flan może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 253 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, białko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bananowy Flan, Sól Lulu Karmel Banan kokosowy Flan, oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. w 10-calowej patelni, gotować cukier na średnim ogniu, często mieszając, aż stopi się i jasny karmel w Kolorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać do 10 (6-oz) kubków budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
3
Umieść na stojaku chłodzącym, aby ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
4
W międzyczasie, w średniej misce, ubić jajka i białko z mikserem elektrycznym na średniej prędkości lub trzepaczką, aż dobrze wymieszane. Wymieszać z wodą, skondensowanym mlekiem, bananami, wanilią i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Białka JajBiałka Jaj
BananBanan
WaniliaWanilia
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Wlać mieszaninę cukru w kubki budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
CukierCukier
6
Miejsce w dwóch patelniach 13x9 cali. Ostrożnie wlać bardzo gorącą wodę do każdej patelni, aż do połowy boków kubków kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec 50 do 60 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty. Ostrożnie wyjąć kubki z wody. Fajne 30 minut. Przykryć i przechowywać w lodówce. Chill 3 do 8 godzin. Aby odkręcić, Uruchom nóż wokół krawędzi kremu, aby poluzować; obróć do góry nogami na talerz do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
8
Dekoruj pozostałymi składnikami.

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Motłoch Tempranillo z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Rabble Tempranillo
Rabble Tempranillo
Świeże figi Mission, śliwki i jagody niosą nuty owoców, a także przeplatają się aromaty zwietrzałej skóry i słodkiej przyprawy do pieczenia. Smaki niebieskich owoców, kakao w proszku i cynamonu pokrywają podniebienie, a zakurzone i rustykalne taniny urzekają wykończeniem, tworząc idealną równowagę między owocami a strukturą. Klasyczny, prawdziwy Tempranillo.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn