Bananowe Muffinki Jogurtowe
Bananowe muffinki jogurtowe to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, sól, olej do gotowania, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 57 mówi, że trafił w sedno. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Boozy Banan Walnut Muffins {z bananowym Chobani greckim jogurtem!}, Bananowe muffinki jogurtowe i mały chlebek bananowy, oraz Muffinki Jogurtowo-Bananowe.
Instrukcje
Połączyć otręby płatki, banany i jogurt w średniej misce.
Odstawić na kilka minut, aby płatki zmiękły. W międzyczasie połączyć mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, orzechy i / lub rodzynki w dużej misce; odstawić.
Jajka, cukier i olej wymieszać z otrębami, następnie dodać do suchych składników; mieszać aż do połączenia.
Łyżka ciasto równomiernie do 12 smarowane lub papierowe kubki muffin.
Piec w rozgrzanym 400 stopni F (200 stopni C), aż Topy sprężyste z powrotem po naciśnięciu, około 17 do 20 minut.
Niech muffinki ostygną na patelni na kilka minut, a następnie wyjąć do stojaka z drutu, aby zakończyć chłodzenie. Przechowywać w szczelnym pojemniku.