Bananowe Ciasto Naleśnikowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta naleśnikowego z bananem. Ten przepis służy 4 i kosztuje 57 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 167 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Jeśli masz wanilię, bitą śmietanę, wielobarwne posypki cukierkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Bananowe Split, Ciasto Bananowe Split, oraz Ciasto Bananowe Split.
Instrukcje
W średniej misce, ubić składniki naleśnikowe z trzepaczką, aż dobrze wymieszane.
Patelnia lub patelnia na średnim ogniu (375F). W razie potrzeby posmarować masłem (lub spryskać sprayem do gotowania przed podgrzaniem). Na każdy naleśnik wlać około 1/3 szklanki ciasta na gorącą patelnię. Gotować około 3 protokół lub aż krawędzie są suche i pęcherzyki tworzą się na górze. Obrócić; gotować z drugiej strony, aż złoty kolor będzie brązowy. Powinno to zrobić około 5 średniej wielkości naleśników.
Aby zmontować, umieść 1 naleśnik na stojaku na ciasto lub talerzu.
Na naleśniku ułożyć 1/4 szklanki bitej śmietany. Wymieszać z 5 lub 6 plastrami banana i około 1 łyżką posiekanych wiśni maraschino. Powtórz warstwy z pozostałymi naleśnikami i składnikami do nadzienia.
Top z naleśniki ciasto polewa składników.