Bananas Foster
Bananas Foster jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis służy 4. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 642 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rum, banany, lody waniliowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Banany Foster (bananas Flambé), Bananas Foster II, oraz Bananas Foster dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier, masło i cynamon na patelni flambe lub patelni.
Umieść patelnię na małym ogniu na palniku alkoholowym lub na górze pieca i gotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszaj Likier bananowy, a następnie umieść banany na patelni. Kiedy sekcje bananów zmiękną i zaczną brązowieć, ostrożnie dodaj rum. Kontynuuj gotowanie sosu, aż rum będzie gorący, a następnie lekko przechylić patelnię, aby zapalić rum. Gdy płomienie ustąpią, podnieś banany z patelni i umieść cztery kawałki na każdej porcji lodów. Obficie łyżkę ciepłego sosu na wierzchu lodów i podawać natychmiast.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Torres Pazo das Bruxas Albarino. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jaskrawożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne po wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na środek. Długie i trwałe na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Idealnie komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie zapewnia idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.