Balsamiczna Sałatka Z Pieczonych Buraków

Balsamiczna Sałatka z pieczonych buraków może być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 212 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, kozi ser, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Pieczonych Buraków Z Malinowym Balsamicznym Winegretem, Sałatka z jarmużu i pieczonych buraków z sosem balsamicznym z klonu, oraz Sałatka z pieczonych buraków i rukoli z klonowym balsamicznym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Owinąć buraki pojedynczo w folię aluminiową i umieścić je na patelni z blachy. Piecz je przez 50 minut do 1 godziny, w zależności od ich wielkości, aż mały ostry nóż włożony w środek wskazuje, że są miękkie. Rozpakuj każdy burak i odstaw na 10 minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Obierz buraki małym, ostrym nożem na kawałku papieru do pergaminu, aby zapobiec barwieniu deski do krojenia.
W międzyczasie wymieszać ocet, oliwę z oliwek, musztardę, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu i odstawić. Podczas gdy buraki są jeszcze ciepłe, przeciąć każdy na pół, a następnie każdą połowę na 4 do 6 klinów i umieścić je w dużej misce do mieszania. Jak jesteś cięcia buraków, wrzucić je z połowy vinaigrette (ciepłe buraki pochłaniają więcej vinaigrette), 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Smak przypraw.
Umieść rukolę w osobnej misce i wrzuć ją z wystarczającą ilością vinaigrette do zwilżenia.
Rukolę położyć na półmisku, a następnie ułożyć na wierzchu buraki, migdały i kozi ser.
Skropić dodatkowym winegretem, w razie potrzeby posypać solą i pieprzem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.