Balijski Kurczak Z Grilla
Balijski Grillowany kurczak to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 35 porcjami. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 22 kalorie, 0g białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka imbiru, ząbki czosnku, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Balijski Kurczak Z Grilla, Kurczak balijski satay, oraz Kurczak balijski (ayam Pelalah) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym, połączyć czosnek, chiles, szalotki, imbir i kurkuma i puls, aż drobno posiekane.
Dodaj 1/4 szklanki oleju roślinnego i pulse do drobnej pasty.
Przenieść pastę do małej patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące i lekko rumiane, o 5 protokół.
Niech pasta ostygnie całkowicie i doprawić solą i pieprzem.
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia i przetrzyj pastę na nim.
Ułożyć liście laurowe na wierzchu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Rozpal grilla. Ułóż kratę podwójnym arkuszem wytrzymałej folii aluminiowej szczotkowanej lekko olejem.
Przełożyć kurczaka na folię, skórkę do góry. Przykryć i grillować na umiarkowanym ogniu (od 350 do 37
przez 1 godzinę, aż prawie gotowane przez.
Dodać limonki do folii i grillować kurczaka, aż soki spływają jasne, gdy wewnętrzne udo jest Przekłute, o 15 minut dłużej. Pokroić kurczaka, przełożyć na półmisek i podawać z limonkami.