Need a SOS bezglutenowy, pierwotny i wegetariański? Bakłażan w sosie Curry-kokosowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1620 kalorii, 22g białka, oraz 143g tłuszczu każdy. Na 7,21 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 31 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sok z cytryny, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bakłażan Kokosowy Curry, Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Sos Curry Kokosowy.
Instrukcje
1
Podgrzać 1/4 szklanki ghee w dużym garnku na średnim ogniu, dodać cebulę i posypać Curry. Gotować i mieszać przez kilka minut, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Cebula
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj orzechy nerkowca, rozdrobnione kokosowe, mleko kokosowe, i bulion warzywny. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 15 do 20 protokół. W międzyczasie przygotuj bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Kokos
Bulion Warzywny
Mleko Kokosowe
Bakłażan
Orzechy Nerkowca
3
Pokroić bakłażana na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
4
Podgrzać pozostałe 1/4 szklanki ghee w głębokiej patelni lub holenderski piekarnik i dodać bakłażan. Gotować i mieszać, aż bakłażan zostanie zwęglone i lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Patelnia
5
SOS kokosowy przecedzić ręcznym blenderem, aż będzie całkiem gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
6
Wlać sos na bakłażan i wrzucić w laskę cynamonu i chile. Doprawić solą do smaku i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż zgęstnieje. Wyciśnij cytrynę, aby rozjaśnić smak, udekoruj liśćmi mięty i podawaj z gotowanym na parze ryżem basmati i / lub płaskim chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Ryż Basmati
Mięta
Flatbread
Bakłażan
Papryka Chili
Cytryna
SOS
Sól
7
Włożyć masło do ciężkiego rondla na umiarkowanym ogniu, obracać garnek wokół, aby upewnić się, że powoli topi się i nie skwierczy lub brązowy. Zwiększyć ogień i doprowadzić masło do wrzenia. Gdy powierzchnia jest pokryta pianką, delikatnie zamieszaj i zmniejsz ciepło do najniższego możliwego ustawienia. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte i niezakłócone przez 45 minut, aż mleko w dolnej części patelni zmieni się na złoty kolor, a masło na górze jest przezroczyste. Szczep ghee przez sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Ghee powinny być doskonale jasne i pachną orzechowo; wlać do szklanego słoika i szczelnie zamknąć.