Bakłażan Smażony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonego bakłażana. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 226 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz bułkę tartą, sól morska, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z bakłażanem Mayo, Bakłażan Smażony W Piekarniku, oraz Bakłażan smażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek do 185° w dużej głębokiej patelni. Jajka ubić w szerokiej płytkiej misce.
Umieść bułkę tartą w innej płytkiej misce. Pracując partiami, zanurz bakłażana w jajkach, a następnie w bułce tartej, zwracając się do płaszcza i dodaj do gorącego oleju, bez tłoczenia. Smażyć na złoty kolor, około 5 minut.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, posypać solą i podawać.