Bakłażan Ricotta Bites
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bakłażana Ricotta Bites. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za 88 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mąki, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Spróbuj Bakłażan Ricotta Piec, Pizza z bakłażanem i ricottą, oraz Bakłażan Ricotta Grillowany Ser dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Cienko pokrój bakłażana w krążki i dopraw solą.
Wlej trochę mąki do płytkiego naczynia. Ubij jajka w innym naczyniu. W trzecim naczyniu wymieszaj bułkę tartą i parmezan. Zanurz bakłażana w mące, a następnie zanurz w jajkach i obtocz mieszanką bułki tartej.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, gotuj bakłażana na złoty kolor, około 2 minut z każdej strony, w razie potrzeby dodając więcej oleju między partiami.
Odcedź na ręcznikach papierowych i dopraw solą.
Do miski Wrzuć pomidory z pozostałymi 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i octu. Nałóż trochę ricotty na każdy plasterek bakłażana. Na wierzch z mieszanką pomidorów i bazylią.