Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina
Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,63 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 820 kalorii, 25g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bakłażana, ząbki czosnku, fontina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina, Bakłażan, Fontinan i Panini pomidorowe, oraz Fontina, Oliwa i Pizza pomidorowa z bazylią pełnoziarnistą skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać bakłażan z 1 1/2 łyżeczki soli w durszlaku i niech spuścić w zlewie, obracając plastry od czasu do czasu, 30 protokół.
Drobno posiekać bazylii, mięty i czosnku. Wrzucić pomidory do miski, następnie odcedzić na sitku ustawionym nad miską.
Opłukać bakłażan, a następnie osuszyć partiami między ręcznikami papierowymi, mocno naciskając, aby usunąć nadmiar płynu.
Obie strony plastrów posmarować olejem (łącznie około 4 łyżek stołowych) i uformować małe stosy, a następnie pokroić stosy na ćwiartki. Ułóż kawałki bakłażana w 1 warstwie w 2 płytkich ciężkich patelniach do pieczenia i broil, 1 patelnia na raz, około 5 do 6 cali od ciepła, obracając bakłażana raz, aż do złotego brązu, 7 do 8 minut na partię. Ostudzić bakłażan do temperatury pokojowej.
Umieść kamień do pizzy w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 260° (odczekaj 1 godzinę na ogrzanie kamienia do pizzy).
Nie dziurkować ciasta. Delikatnie pogłębiać 1 kawałek ciasta w mące, aby pokryć, a następnie przenieść do arkusza papieru pergaminowego ustawionego na skórce do pieczenia lub blasze do pieczenia. Trzymając 1 krawędzi mąki ciasta w powietrzu obiema rękami i pozwalając dno dotknąć pergaminu, ostrożnie poruszać rękami wokół krawędzi ciasta (jak obracając kierownicę), pozwalając masy ciasta rozciągnąć go do rundy około 10 cali średnicy.
Lay okrągłe na pergaminie i dostosować kształt w razie potrzeby.
Wyrzucić płyn z pomidorów i wrzucić pomidory z pozostałą łyżką oleju i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w misce.
Wymieszaj ciasto z olejem i rozrzuć połowę bakłażana, połowę pomidorów i połowę sera, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi. Ustaw daleko krawędź skórki z daleko krawędzią kamienia do pizzy i przechyl skórkę w dół, delikatnie szarpając, aby rozpocząć ruch pizzy. Przesuń pizzę, wraz z pergaminem, na kamień i piec, aż skorupa będzie złoty brąz i ser jest bulgotanie, 12 do 15 minut.
Wyjmij pizzę z piekarnika, przesuwając skórkę pod papierem.
Przenieś pizzę na deskę do krojenia i wyrzuć pergamin.
Podczas gdy pierwsza pizza jest pieczenia, złożyć drugą pizzę na innym arkuszu pergaminu, a następnie piec w ten sam sposób.