Bakłażan Nadziewany W Stylu Libańskim
Nadziewane bakłażany w stylu libańskim mogą być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 319 kalorii, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ząbków czosnku, rosół z kurczaka, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 42 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan faszerowany po libańsku, Bakłażan Nadziewany W Stylu Libańskim, oraz Libański Faszerowany Bakłażan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wydrąż każdy bakłażan za pomocą noża do melonów, pracując od dolnego końca i pozostawiając około 1/3 cala ciała bakłażana wzdłuż wewnętrznych ścian.
Ryż opłukać na sicie pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Podsmaż orzeszki piniowe, często mieszając, do złotego koloru, około 3 minut, a następnie przełożyć łyżką szczelinową do miski. Podsmażyć cebulę i czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 6 do 8 protokół.
Przenieś 1/2 szklanki mieszanki cebuli do miski z orzeszkami pinii.
Dodaj bulion, pomidory, 3/4 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu na patelni i gotować na wolnym ogniu, odkryte, podczas farszu bakłażan.
Dodaj ryż, mięso, ziele angielskie, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu do miski z mieszanką cebuli i dobrze wymieszać rękami.
Bakłażan nadziewać mieszanką mięsną, uważając, aby nie pakować ciasno (ryż rozszerzy się podczas gotowania).
Przenieść nadziewane bakłażany na patelnię z sosem pomidorowym i dusić, pokryte, ostrożnie obracając raz, aż ryż jest gotowane przez, 50 minut do 1 godziny (cut 1 na pół do testowania).
Jeśli sos jest wodnisty, przenieś bakłażana na talerz i gotuj sos, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 3 do 5 minut, a następnie dostosuj przyprawę w razie potrzeby. Powrót faszerowane bakłażany do sosu. Wycisnąć cytrynę na naczyniu i posypać natką pietruszki przed podaniem.