Bakłażan japoński Miso-glazurowany (Nasu no Dengaku)
Przepis Japoński Miso-Glazed bakłażan (Nasu no Dengaku) jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Mieszanka cukru, oleju roślinnego, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 274 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miso Glazed Bakłażan (Nasu Dengaku), Nasu Dengaku-Miso Glazed Bakłażan, oraz Nasu Dengaku (Grillowany Bakłażan Miso Glazurowany) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mirin, sake, miso i cukier w małej misce i mieszaj widelcem, aż powstanie jednorodna pasta. Odstawić.
Rozsmaruj bakłażany na wszystkich powierzchniach olejem roślinnym.
Podgrzać patelnię grillową lub przygotować grill gazowy lub węglowy do dużego ogrzania. Bakłażan z grilla, pokrojony z boku w dół, aż pojawią się zwęglone ślady grilla, około 1 1/2 protokół. Obróć o 45 stopni i gotuj, aż pojawią się znaczniki haszyszu w kratkę, o 1 1/2 minuty dłużej. Flip i kontynuować gotowanie do prawie przetargu, o 4 minut dłużej.
Przenieść bakłażana na duży talerz i pozostawić do ostygnięcia lekko.
Wyreguluj stojak 6 cali od elementu i rozgrzej brojlery do wysokiej temperatury. Ostrożnie rozprowadź szkliwo miso na ciętej powierzchni każdego bakłażana.
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia lub wyłożonej folią patelni brojlerów, twarzą do góry. Broil aż do całkowitego przetargu i glazury zaczęła karmelizować, o 4 protokół.
Przełożyć na półmisek, posypać sezamem i szalotkami, podawać
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.