Bakłażan japoński Miso-glazurowany (Nasu no Dengaku)

Bakłażan japoński Miso-glazurowany (Nasu no Dengaku)
Przepis Japoński Miso-Glazed bakłażan (Nasu no Dengaku) jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Mieszanka cukru, oleju roślinnego, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 274 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miso Glazed Bakłażan (Nasu Dengaku), Nasu Dengaku-Miso Glazed Bakłażan, oraz Nasu Dengaku (Grillowany Bakłażan Miso Glazurowany) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz mirin, sake, miso i cukier w małej misce i mieszaj widelcem, aż powstanie jednorodna pasta. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
MisoMiso
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozsmaruj bakłażany na wszystkich powierzchniach olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Podgrzać patelnię grillową lub przygotować grill gazowy lub węglowy do dużego ogrzania. Bakłażan z grilla, pokrojony z boku w dół, aż pojawią się zwęglone ślady grilla, około 1 1/2 protokół. Obróć o 45 stopni i gotuj, aż pojawią się znaczniki haszyszu w kratkę, o 1 1/2 minuty dłużej. Flip i kontynuować gotowanie do prawie przetargu, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Przenieść bakłażana na duży talerz i pozostawić do ostygnięcia lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5
Wyreguluj stojak 6 cali od elementu i rozgrzej brojlery do wysokiej temperatury. Ostrożnie rozprowadź szkliwo miso na ciętej powierzchni każdego bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
6
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia lub wyłożonej folią patelni brojlerów, twarzą do góry. Broil aż do całkowitego przetargu i glazury zaczęła karmelizować, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Przełożyć na półmisek, posypać sezamem i szalotkami, podawać
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn