Bakłażan i wędzone-Gouda Open-Faced grillowane kanapki
Bakłażan i wędzone-Goudan Open-Faced grillowane kanapki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 522 kalorie, 18g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz pieprz, ser, taki jak gouda, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 100 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kanapki Z Bakłażanem Z Otwartą Twarzą, Kanapki Z Sałatką Z Bakłażana, oraz kanapki z parmezanem z bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill do gotowania na bezpośrednim ogniu ze średnio gorącym węglem drzewnym( umiarkowane ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania.
Gdy grill się rozgrzewa, w średniej misce wymieszaj pomidory, pietruszkę, 2 łyżki oleju, ocet, pieprz i 3/4 łyżeczki soli.
Z płaszczyzną ser lub obieraczką do warzyw, ogolić połowę sera na cienkie plasterki (jeśli używasz mozzarelli, cienko pokroić jego połowę nożem) i przykryć plasterki folią, zachowując pozostały kawałek do innego użycia.
Chleb posmarować obustronnie 1 łyżką oleju na kromkę.
Przyciąć górną i dolną część każdego bakłażana, a następnie pokroić 2 (1-cal grubości) plastry wzdłuż od środka każdego bakłażana, odrzucając pozostałą część.
Ściąć boki pędzlem 3 łyżkami oleju (łącznie) i posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Lekko olej grill rack, następnie grill bakłażan plastry (pokryte tylko przy użyciu grilla gazowego), poluzowanie z metalową szpatułką i obracając od czasu do czasu, aby uniknąć przerostu, aż bardzo miękkie, 8 do 10 minut. Podczas grillowania bakłażana, grilluj chleb, obracając się raz, aż pojawią się znaki grillowe, w sumie 1 do 2 minut i przenieś na duży talerz.
Bakłażan przelać na półmisek, następnie równomiernie polać pokrojonym serem i powrócić do grillowania i gotować, przykryte węglem drzewnym lub gazem, bez obracania, aż ser zacznie się topić, około 1 minuty.
Bakłażan przelać szpatułką na talerz.
Przełóż chleb z grilla na 4 talerze i łyżkę mieszanki pomidorowej na wierzchu.
Skropić równomiernie pozostałą łyżką oleju i top z bakłażanem. Doprawić pieprzem do smaku.
* Jeśli nie możesz grillować na zewnątrz, chleb i bakłażan można gotować w 2 partiach na lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanym ogniu. Bakłażan Grill, obracając od czasu do czasu, 10 do 13 minut, a następnie top z serem.
Przenieść bakłażan do dużej blachy do pieczenia i pieczenia około 3 cali z rozgrzanego brojlera, aż ser jest po prostu topi, o 1 minutę.* Mieszanka pomidorowa może być wykonana 30 minut wcześniej i przechowywana w temperaturze pokojowej.