Bakłażan i Mozzarella Roll-Up
Bakłażan i Mozzarella Roll-up może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 81 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, mozzarellę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bakłażan & Mozzarella Stick Roll-Ups, Zamrażarka Lasagna Roll Ups, oraz Easy Pepperoni Pizza Lasagne Roll Ups dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować mąkę i ubitych jaj, każdy w płytkiej misce.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni. Jeden na raz, pogłębiać plastry bakłażana w mące, a następnie zanurzyć je w ubitych jajach, pozwalając nadmiar kapać.
Smażyć 2 pokrojone plastry bakłażana na raz w oliwie z oliwek na umiarkowanym ogniu do złotego koloru, około 2 minut na stronę.
Przenieść plastry do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Dodaj więcej oliwy z oliwek na patelni w razie potrzeby i dostosować ogień, jeśli bakłażan Brązy zbyt szybko.
Ułożyć plastry bakłażana na powierzchni roboczej i lekko doprawić je z obu stron solą i pieprzem. Przykryć plasterki bakłażana z prosciutto; przyciąć prosciutto w razie potrzeby i użyć ozdób na pokrycie wszelkich odkrytych plasterków bakłażana.
Pokrój każdy plasterek bakłażana na pół w poprzek. Ustaw 1 pasek mozzarelli na 1 końcu każdego plastra bakłażana, zwinąć starannie i zabezpieczyć wykałaczką.
Przenieść bakłażany rolki do blachy do pieczenia i piec przez około 10 minut, lub aż ser topi się, a bakłażan jest miękki i gorący.
Usuń wykałaczki i pokrój rolki w poprzek na długości 1 cala.
Roll-upy podawać na gorąco lub na ciepło.