Bakłażan i Manchego wypełnione Chile Relleno z sosem Paprykowo-balsamicznym

Bakłażan i Manchego wypełnione Chile Relleno z sosem Paprykowo-balsamicznym
Bakłażan i Manchego wypełnione Chile relleno z czerwoną papryką-sosem balsamicznym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,66 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jeśli masz jajka, mąkę, pieczoną paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Spróbuj Bakłażan i Manchego wypełnione Chile Relleno z sosem Paprykowo-balsamicznym, Grillowana Sałatka z bakłażanem i serem Manchego ze świeżą bazylią i glazurą Balsamiczno-pieprzową, oraz Pieczone w piekarniku Chile Relleno z sosem Chipotle Asado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Bakłażan wrzucić z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem i umieścić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i piecz przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i wrzucić z czosnkiem i oregano i umieścić z powrotem do piekarnika na kolejne 10 minut, aż bakłażan jest lekko złocisty brązowy i miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika, dodać natkę pietruszki i delikatnie wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Lekko ostudzić.
8
Umieść bakłażana w misce i wrzuć do serów. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Połącz składniki w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Doprowadzić ocet do wrzenia w małym niereaktywnym rondlu i gotować, aż zgęstnieje i zredukowana do około 3/4 szklanki. Miód wymieszać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Wszystkie składniki ubić w dużej misce. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Podziel nadzienie z bakłażana między papryki, ściskając je w kształt pieprzu (pieczona papryka jest bardzo delikatna i może zacząć łzawić, ale będzie dobrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
13
Mąkę wyłożyć na talerz i doprawić solą i pieprzem. Zagrzebać pieprz całkowicie w mące i odsączyć nadmiar. Paprykę zanurzyć w cieście piwnym i pozostawić nadmiar do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PiwoPiwo
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
14
Mąkę kukurydzianą ułożyć na talerzu i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
PieprzPieprz
15
Na dużej patelni rozgrzej olej do 370 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Paprykę smażyć partiami, obracając do lekko brązowego, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
17
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Łyżka trochę sosu na środku talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
18
Na wierzch sosu ułożyć relleno i skropić relleno balsamiczną redukcją.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
19
Dekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Składniki

7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)11 łyżka suszonego oreganosiekany chipotle w adobosiekany chipotle w adobo32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucreme fraichecreme fraiche3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebutelka ciemnego piwabutelka ciemnego piwa3Japońskie bakłażany, skórki i pokroić w 1/2-calową kostkęJapońskie bakłażany, skórki i pokroić w 1/2-calową kostkę3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)11 łyżka suszonego oreganodrobno posiekane świeże płaskie liście pietruszkidrobno posiekane świeże płaskie liście pietruszki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna11 łyżka suszonego oreganodrobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek3do 4 prażonych ząbków czosnkudo 4 prażonych ząbków czosnku11 łyżka suszonego oregano1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami11 łyżka suszonego oregano1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Manchegotarty ser Manchego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Monterey Jacktarty Monterey Jack591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekane świeże liście oreganodrobno posiekane świeże liście oregano1zostawićŚwieżo posiekana natka pietruszki, do dekoracjiŚwieżo posiekana natka pietruszki, do dekoracji9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno11 łyżka suszonego oregano1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa3pieczona czerwona papryka, obrana, posiekana i posiekanapieczona czerwona papryka, obrana, posiekana i posiekana4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdo 6 średnich, papryki poblano, pieczone w piekarniku, wysiewane i starannie obranedo 6 średnich, papryki poblano, pieczone w piekarniku, wysiewane i starannie obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn