Bakłażan faszerowany warzywami
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Bakłażana faszerowanego warzywami. Jedna porcja zawiera 285 kalorii , 9 g białka i 17 g tłuszczu . Za 1,88 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 2 osób. Jest dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup pieprz, sól, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Faszerowany bakłażan dla dzieci , (Lżejszy) Klasyczny bakłażan Parmigiana i Azjatycki marynowany bakłażan .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Bakłażana przekrój wzdłuż na pół; usuń miąższ, pozostawiając skorupkę o grubości 1/4 cala. Pokrój usunięty miąższ w kostkę; odłóż skorupki na bok.
Odetnij kukurydzę od kolby.
Na dużej patelni nieprzywierającej podsmaż miąższ bakłażana, kukurydzę, cebulę, pomidora i czosnek na oleju, aż cebula zmięknie. Wymieszaj z przyprawami. Nałóż mieszankę łyżką do odłożonych muszli.
Umieścić w nieposmarowanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11x7 cali; do naczynia wlać wodę.
Przykryj i piecz 25-30 minut lub do momentu podgrzania. Zdejmij pokrywkę; posyp serem.
Piec przez 5 minut lub do momentu roztopienia się sera.