Bakłażan Caponata ze złotymi rodzynkami
Bakłażan Caponata ze złotymi rodzynkami to wegańskie przystawka. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2094 kalorie, 67g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka złotych rodzynek, oliwy z oliwek, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Caponata Z Koprem Włoskim, Oliwkami I Rodzynkami, Caponata z koprem włoskim, oliwkami i rodzynkami, oraz Bakłażan i Figa Caponata.
Instrukcje
W durszlaku, posypać bakłażana z 1 łyżeczką soli i wrzucić; odstawić na 30 protokół. Wycisnąć nadmiar wody.
Tymczasem, w małej misce, moczyć rodzynki w gorącej wodzie, aż zmiękną i pulchne, o 10 protokół.
W średnim rondlu podgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i seler, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodaj czerwoną paprykę, czosnek i jalapeo i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż błyszczące, o 1 minutę.
Dodać pomidora i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając kilka razy, aż zacznie się rozkładać, o 2 protokół.
Przenieść mieszaninę do miski.
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać odsączone bakłażana i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane na całym, o 4 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan jest bardzo delikatny, o 3 minuty dłużej.
Bakłażan przelać do miski i dodać oliwki, kapary, rodzynki i ocet sherry. Doprawić solą i pieprzem.
Niech caponata ostygnie do temperatury pokojowej i służyć z bagietki tosty.