Baklava z wodą różaną i herbatą Granita
Baklava z wodą różaną i herbatą Granita może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 136 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cukier, pół na pół, zakupione baklava, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Podobne przepisy to Baklava z wodą różaną i herbatą Granita, Baklava z wodą różaną, oraz Baklawa Pistacjowo-Orzechowa Z Rabarbarem I Różanymi Rozkoszami.
Instrukcje
Wymieszaj 5 szklanek wody, cukru i wody różanej w dużym dzbanku, aż cukier się rozpuści.
Dodaj torebki herbaty, naciskając, aby zanurzyć. Przykryć folią; umieścić na słonecznym parapecie.
Niech strome aż herbata jest ciemna, co najmniej 3 godziny.
Wyjąć torebki z herbatą i wyrzucić.
Wymieszać pół na pół z herbatą.
Wlać mieszaninę do szklanego naczynia o wymiarach 13x9x2 cali. Zamrażać do zamrożenia wokół krawędzi, około 1 godziny. Grubo posiekać mieszaninę w naczyniu. Zamrozić, aż stanie się prawie stały, około 1 godziny dłużej.
Pracując w 2 partiach, przenieś granitę do procesora i zmiksuj, aż będzie gładka. Wróć do tego samego naczynia i zamrozić 1 godzinę. Powtórzyć mieszanie w 2 partiach jeszcze 1 raz. Zamrozić 1 godzinę.
Używając zębów widelca, zeskrobać granitę w naczyniu na płatki. Cover; freeze.
Do ahead: może być wykonany 1 dzień wcześniej.
Łyżka granity do naczyń; w razie potrzeby posypać płatkami róży.
Granitę podawać z bakławą.