Baklava
Przepis Baklavan jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.65 za porcję. Ten deser ma 482 kalorie, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ciasto filo, cynamon, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć opakowanie ciasta z zamrażarki i wstawić do lodówki na 24 godziny do rozmrożenia.
Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed użyciem.Podczas pracy z ciastem phyllo usuń tylko arkusze, które natychmiast potrzebujesz, utrzymując inne arkusze pokryte folią, a następnie wilgotną szmatką. Wrzucić razem posiekane orzechy włoskie i cynamon. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Dokładnie posmarować prostokątną patelnię do pieczenia. Upewnij się, że arkusze filo będą na ogół pasować do patelni (jeśli są trochę większe, to w porządku.) Jeśli są znacznie większe, wystarczy przyciąć je ostrym nożem.Górny arkusz filo posmarować roztopionym masłem, następnie chwycić go i rozpięty arkusz pod nim. Ustaw dwa arkusze na patelni, masłem arkusz twarzą w dół. Lekko wcisnąć na patelnię. Powtórz to jeszcze dwa razy, tak, że masz sześć arkuszy filo na patelni, trzy arkusze maślane.
Posypać wystarczającą ilość orzechów włoskich, aby jedna warstwa. Masło dwa arkusze phyllo i umieścić je na wierzchu orzechów włoskich.
Dodać więcej orzechów włoskich, a następnie dwa więcej masłem arkuszy phyllo. Powtórz to jeszcze kilka razy, albo dopóki nie skończą ci się orzechy włoskie. Top z 4 więcej masłem arkuszy phyllo, kończąc z masłem góry.
Wytnij ukośny wzór diamentu w baklavie za pomocą bardzo ostrego noża.
Piec przez 45 minut, lub aż baklava jest bardzo złoty kolor. Podczas pieczenia baklava, połączyć 1 kij masła, miód, woda, cukier, i wanilia w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Po wyjęciu baklavy z piekarnika, polewamy połowę rondla równomiernie na całej górze. Pozostaw go na chwilę i wchłoń, a następnie opryskaj trochę więcej, aż pomyślisz, że jest dokładnie zwilżony. Prawdopodobnie będziesz miał resztki mieszanki miodu, którą możesz wypić ze słomką. Żartuję.Baklavę pozostawić do ostygnięcia, odsłoniętą, przez kilka godzin. Raz chłodne, lepkie i boskie, ostrożnie wyjąć je z patelni i podawać z kawą(lub dać w prezencie!)