Baklava

Baklava
Przepis Baklavan jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.65 za porcję. Ten deser ma 482 kalorie, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ciasto filo, cynamon, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjąć opakowanie ciasta z zamrażarki i wstawić do lodówki na 24 godziny do rozmrożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
2
Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed użyciem.Podczas pracy z ciastem phyllo usuń tylko arkusze, które natychmiast potrzebujesz, utrzymując inne arkusze pokryte folią, a następnie wilgotną szmatką. Wrzucić razem posiekane orzechy włoskie i cynamon. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Dokładnie posmarować prostokątną patelnię do pieczenia. Upewnij się, że arkusze filo będą na ogół pasować do patelni (jeśli są trochę większe, to w porządku.) Jeśli są znacznie większe, wystarczy przyciąć je ostrym nożem.Górny arkusz filo posmarować roztopionym masłem, następnie chwycić go i rozpięty arkusz pod nim. Ustaw dwa arkusze na patelni, masłem arkusz twarzą w dół. Lekko wcisnąć na patelnię. Powtórz to jeszcze dwa razy, tak, że masz sześć arkuszy filo na patelni, trzy arkusze maślane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Posypać wystarczającą ilość orzechów włoskich, aby jedna warstwa. Masło dwa arkusze phyllo i umieścić je na wierzchu orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4
Dodać więcej orzechów włoskich, a następnie dwa więcej masłem arkuszy phyllo. Powtórz to jeszcze kilka razy, albo dopóki nie skończą ci się orzechy włoskie. Top z 4 więcej masłem arkuszy phyllo, kończąc z masłem góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
5
Wytnij ukośny wzór diamentu w baklavie za pomocą bardzo ostrego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6
Piec przez 45 minut, lub aż baklava jest bardzo złoty kolor. Podczas pieczenia baklava, połączyć 1 kij masła, miód, woda, cukier, i wanilia w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Po wyjęciu baklavy z piekarnika, polewamy połowę rondla równomiernie na całej górze. Pozostaw go na chwilę i wchłoń, a następnie opryskaj trochę więcej, aż pomyślisz, że jest dokładnie zwilżony. Prawdopodobnie będziesz miał resztki mieszanki miodu, którą możesz wypić ze słomką. Żartuję.Baklavę pozostawić do ostygnięcia, odsłoniętą, przez kilka godzin. Raz chłodne, lepkie i boskie, ostrożnie wyjąć je z patelni i podawać z kawą(lub dać w prezencie!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn