Bakery Dinner Rolls
Bułki piekarnicze mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, Magnolia Bakery Blueberry Muffins-zrób muffinki tak, jak robią to w piekarni, oraz Roladki Obiadowe 101.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w 2/3 szklanki ciepłej wody w małej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z masłem.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 75 uncji (około 1 1/2 szklanki) mąki i soli w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę drożdży do mieszaniny mąki; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 4 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do powlekania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wystarczająco wzrosło). Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Podziel ciasto na 12 równych porcji, kształtując każdą w kulkę.
Umieścić 1 kulkę ciasta w każdej z 12 filiżanek muffinek pokrytych sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 20 minut lub do podwojenia wielkości.
Delikatnie posmaruj ciasto żółtkiem.
Piec w 400 przez 13 minut lub aż zbrązowieje. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu przez 2 minuty.
Podawać ciepłe lub chłodne całkowicie na stojaku z drutu.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczy i 1 łyżeczkę pokruszonych nasion kopru włoskiego do mieszaniny mąki. Pomiń glazurę z żółtka jaja. Ułóż 12 kulek ciasta, 2 cale od siebie,na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec w 400 przez 10 minut lub aż zbrązowieje.