Baked Kibbeh
Pieczone Kibbeh może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, cebulę, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Baked Kibbeh, Pieczona jagnięcina Kibbeh z dodatkiem cebuli i orzechów sosnowych, oraz Kibbeh dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować cebulę w oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 8 do 10 protokół.
Dodaj jagnięcinę, ziele angielskie, sól, cynamon i pieprz i gotuj, mieszając i rozbijając grudki, aż jagnięcina nie będzie już różowa, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/3 szklanki orzeszków piniowych.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Przykryj bulgur o 1 cal zimną wodą w misce. Gdy kurz i plewy unoszą się na powierzchnię, wylej wodę, a następnie powtórz płukanie jeszcze 2 razy. Przykryj spłukany bulgur zimną wodą o 1 cal i odstaw 10 minut.
Odcedzić na drobnoziarnistym sitku, mocno naciskając na bulgur, aby usunąć nadmiar płynu, i przenieść do dużej miski.
Cebulę impuls w robocie kuchennym, aż drobno posiekane.
Dodaj jagnięcinę, ziele angielskie, sól, cynamon i pieprz i pulsuj, aż cebula zostanie drobno zmielona (mięso będzie wyglądać gładko).
Dodaj do bulgur i wymieszać z rąk, aby dobrze połączyć.
Lekko posmaruj talerz ciasta 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Naciśnij połowę mieszaniny bulgur równomiernie na dolnej i górnej stronie płyty (do 1 cala, Jeśli za pomocą patelni). Łyżka napełniania równomiernie na mieszaninie bulgur. Łyżka pozostałej mieszaniny bulgur nad nadzieniem i rozprowadzić na pokrycie, wygładzając górę.
Umyj wierzch pozostałą oliwą z oliwek i zdobądź wzór crosshatch za pomocą noża do parowania.
Piec kibbeh w środku piekarnika, aż gotowane przez, 35 do 40 protokół.
Podgrzej brojlery. Broil kibbeh 5 do 7 cali od ciepła, aż do góry jest złoty brąz i chrupiący, 3 do 5 minut.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.