Bakłażan Parmezan
Bakłażan parmezan może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 11g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.15 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bułki tartej, bakłażan, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Obficie spryskać obie strony każdego plastra bakłażana sprayem do gotowania.
Umieścić na stojaku w patelni brojlerów. Broil z Topy 4 do 5 cali od ciepła o 10 minut, obracając raz, aż do przetargu.
Podczas gdy bakłażan jest smażony, wymieszać parmezan i bułkę tartą; wymieszać z olejem.
Podgrzać sos spaghetti w rondlu 1-quart na średnim ogniu około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania.
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Posypać 1 szklankę sera mozzarella na plastry bakłażana. Łyżka mieszanki okruchów chleba nad serem. Broil około 1 minuty lub do rozpuszczenia sera i okruchy są brązowe. Top bakłażan z sosem spaghetti i pozostałą 1/2 szklanki sera mozzarella.